Вівторок, 23-Квітня-2024, 15:31:46
ОЛІМП-сайт вчителів фізкультури ЗЗСО "Солонянська гімназія"
 
Меню сайту

Пошук

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Головна » 2013 » Липень » 12 » Що таке скіпінг або яка користь від скакалки?
15:26:50
Що таке скіпінг або яка користь від скакалки?
Назва "skipping” походить від англійського "скіп” - стрибати, підстрибувати. Цим новомодним словом названа сама що ні на є наша, до болю знайома, скакалка. У США і Європі разом з модою на здоровий спосіб життя скипинг придбав популярність і розвивається як вид спорту з 80-х років уже минулого століття. Спортивні федерації створені більш ніж в 30 країнах миру. У Росії ж поширення скипинга почалося в часи Агнії Барто (в 50-е роки). Звичайно, ніхто тоді, стрибаючи зі скакалкою, не говорив, що він займається скипингом. Діти просто брали в руки скакалки з "з поворотом, і із прискоком, і з розбігу, і на місці, і двома ногами разом... у дворі й на бульварі, у провулку й у саду, і на кожному тротуарі в перехожих на очах” скакали з ранку й до самого вечора.

 Жодна тренування боксера або баскетболіста не обходиться без стрибків зі скакалкою. Ця нехитра вправа розвиває витривалість, зміцнює серцево-судинну й дихальну системи, розвиває пригучесть, допомагає позбутися від жирових запасів, зміцнює м'яза ніг, робить фігуру стрункої й привабливої. 

 Скакалка, ця зручна й забавна штука, - недорогий портативний тренажер. І він відмінно працює! Що стосується спалювання калорій, заняття зі скакалкою перевершують велосипед, теніс і плавання. Середня людина вагою близько 70 кг за годину вправ зі скакалкою витрачає до 720 калорій (при 120-140 стрибках у хвилину). Скакалка - це найпростіше тренування, доступна кожному в будь-якому місці й у будь-який час. Це один із кращих, якщо не найкращий, метод підвищення рівня фізичної підготовки, що майже не має яких-небудь границь або обмежень. 
 Зі скакалкою в руках можна не тільки подумки, але й "мишечно" згадати дитинство з усіма його іграми й забавами. Але якщо в дитинстві ви не замислювалися про величезну користь, що приносять здоров'ю стрибки, те зараз, взявши скакалку в руки, керуйтеся саме цим. 
 При виборі скакалки виміряйте її довжину: візьміть обидві ручки в руку й витягніть на рівні грудей. Нижній кінець скакалки повинен стосуватися підлоги. У цьому випадку її довжина буде оптимальної для вашого росту, що є неодмінною умовою якісних, ефективних тренувань. 
 Стрибки можуть бути найрізноманітнішими. Почніть зі звичайних - двома ногами, потім приземляйтеся по черзі те на одну, то на іншу ногу. Після цього виконаєте 5-10 стрибків на лівій нозі, потім стільки ж - на правій. Повторите 2-3 рази. 
 Після хвилинної перерви зробіть той же комплекс стрибків, крутячи скакалку не вперед, а назад. Потім, згадуючи дитячі ігри на скакалці, виконуйте всі відомі вам стрибки. 
Намагайтеся не перевтомлюватися, особливо спочатку. Особливо уважно повинні поставитися до навантажень ті, чий вага значно перевищує припустимі норми, а також ті, хто страждає захворюваннями серця. Як правило, і ті й інші попадають в одну категорію ризику, оскільки ожиріння й порушення серцевої діяльності зв'язані між собою самим безпосереднім образом.

 Молодим і більше підготовленим до фізичних навантажень рекомендуємо виконувати й так звані подвійні стрибки, при яких скакалка двічі прокручивается під ногами, поки ви робите максимально високий стрибок. Тим, кому вдалася ця вправа, пропонуємо ще один вид стрибка - з перехрещуванням скакалки. 
 Для цього ви повинні виконати спочатку простий стрибок, а потім відразу ж схрестите руки й перестрибніть через петлю скакалки, гранично згрупувавшись. Цей вид стрибка дуже корисний тим, хто прагне схуднути, оскільки при його виконанні беруть участь всі групи м'язів. 

 Стрибки зі скакалкою по ступені ефективності для похудання порівнянні тільки з бігцем. Якщо ви не маєте можливості й часу робити щоденну пробіжку, настійно рекомендуємо включити стрибки в комплекс звичайної ранкової гімнастики. 


Доктор Кеннет Купер, батько сучасної фізіологічної науки, затверджує, що десять хвилин занять зі скакалкою роблять на серцево-судинну систему ефект, дорівнює ефекту, отриманому при подоланні на велосипеді 2 миль протягом 6 хвилин, або за 12 хвилин плавання, або за два сети тенісу, або при бігу на одну милю. Це досить важливо в нашім динамічному світі, де кожна хвилина безцінна, тому постарайтеся приділити скакалці хоча б 10 хвилин. Це дозволить вам прискорити вдосконалювання фігури, а також значно зміцнити діяльність серцево-судинної й дихальної систем.

 Важливою умовою при цьому є рівномірний розподіл навантаження. Почніть стрибки в спокійному темпі, поступово збільшуючи його. Такий ритм вправ зі скакалкою сприяє стимуляції кровообігу. Не забувайте робити хвилинні перерви для відпочинку м'язів і відновлення подиху. 

Повернувшись у дитинство всього на 10 хвилин, ви одержите заряд бадьорості на цілий день!
Переглядів: 611 | Додав: mushka3591 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024Конструктор сайтів - uCoz